Početna

Vrt na balkonu

Vrt na balkonu može biti jednostavan ili kompleksan. Možete potrošiti puno novaca ili malo novaca. Ispravnim odabirom biljki i posuda za biljke možete jednostavno održavati vrt. To ovisi o vašem prostoru i izloženosti suncu te količini vremena, energije i novca koji želite potrošiti. Balkoni imaju obično mikroklimu, te se razlikuju bitno od klimatskih uvjeta na tlu.

Opširnije:Vrt na balkonu

Slaganje drva

Znate li kako složiti drvo za ogrjev? Koji je najbolji način za slaganje ogrjevnog drva? Jednostavno je kada znate kako to učiniti, ali postoji pravi način i krivi način za slaganje ogrjevnog drva. Ovdje ćete vidjeti kako se drva mogu složiti na drugačiji način. 

Opširnije:Slaganje drva

Čudesni vrt u Dubaiu

Ovaj briljantni okrugli vrt koji je dizajniran u 3D i ukrašen cvjetovima. Vrt ima ukupno oko 1.800 kvadratnih metara i projektiran je za 300 osoba po posjeti. Sastoji se od 9 kupola, svaka kupola će biti ispunjena različitim bojama, veličinama i vrstama leptira. Između kupola biti će privlačan muzej leptira i prekrasan park cvijeća za leptire. Sve je dizajnirano i izgrađeno na temu vrt leptira.

Opširnije:Čudesni vrt u Dubaiu

Kompostište

komposište u vrtu

Način funkcioniranja prirode se najbolje može opisati zatvorenim ciklusima. Što je otpad jednog organizma to je hrana drugom organizmu. Priroda je savršeni, beskrajni i kompleksni sustav koji u konačnici ne rasipa ništa, a za savršeno funkcioniranje treba malu količinu obnovljivih izvora energije koje najčešće crpi iz sunca. U prirodi, vojska kukaca i mikroorganizama hrani se na izmetu i leševima složenijih organizama, a nus proizvod takovog načina razlaganje otpada je tlo bogato hranjivim tvarima koje je

Opširnije:Kompostište